"TRAUMAtyczne MISTERIA TOUR" -Trauma + goście - 23 listopada 2019 20:00 (sobota)

TRAUMAtyczne MISTERIA tour part II - JESIEŃ 2019

W ramach drugiej część koncertowej batalii zawitamy do kilku miast na polskiej ziemi, między innymi do Warszawy, gdzie nie byliśmy już dosyć dawno. Zagramy w dobrze Wam znanym klubie VooDoo Club

Tradycją jest, że zapraszamy zespoły, naszym zdaniem ciekawe i godne uwagi, tak będzie i teraz. Ich nazwy podamy wkrótce.

Zapraszamy serdecznie.

Stay Traumatized!

VooDoo Club
Aleja Prymasa Tysiąclecia 48A (dawne Bema 65),
01-242 Warszawa

Start:20:00
Bilety: tba

Zagrają:
TRAUMA_official (Death Metal)
tba
tba

————————————————


---------T R A U M A - Elbląg
https://www.facebook.com/traumaofficialpage
https://www.youtube.com/user/traumadeath
https://www.reverbnation.com/traumaprofile
https://traumadeath.bandcamp.com/
https://www.twitter.com/trauma_band
https://www.trauma.art.pl

Trauma, żywa legenda polskiej sceny death metalowej. Zespół, który swoją machinę oblężniczą uruchomił już w 1988 roku i od tamtej pory nieprzerwanie brnie do przodu, wydając regularnie płyty, które dowodzą siły ekipy z Elbląga.

--
Biografia:
Trauma to jedna z najbardziej doświadczonych polskich formacji death metalowych. Zaczęła funkcjonować pod koniec lat 80-tych jako Thanatos. Z tego okresu pochodzą dwie taśmy demo, dzięki którym ten elbląski zespół zaczął być coraz częściej wymieniany w gronie liderów rodzimej sceny podziemnej. Wiosną 1992 roku zapadła decyzja o zmianie nazwy na Trauma i pod tym szyldem zespół nieprzerwanie funkcjonuje aż po dziś dzień. Na przestrzeni ponad dwóch dekad działalności Trauma wydała siedem studyjnych, płyt, jeden album koncertowy oraz album o charakterze retrospektywnym, na którym znalazły się dwa wydawnictwa zespołu pochodzące z różnych okresów działalności. Na przestrzeni prawie 30 lat istnienia zespołu,

Trauma zagrała mnóstwo koncertów u boku gwiazd metalu z całego świata. Koncertowała z powodzeniem na prestiżowych trasach koncertowych jak i festiwalach zarówno w kraju, jak i poza jego granicami. Grała w wielkich halach koncertowych, jak i w małych klubach zbierając całymi latami doświadczenie i obycie scenicznie.

Płyty zespołu recenzowane były przez najbardziej prestiżowe i uznane periodyki na świecie poświęcone muzyce metalowej. Videoklip „The Elegy for Doom” emitowany był wielokrotnie przez najbardziej znaną stację muzyczną na świecie MTV 2 w Stanach Zjednoczonych.
Trauma to grupa pasjonatów oddanych bez reszty muzyce i scenie ekstremalnej, którzy mimo tak wielu lat grania wciąż bawią się tym co robią i widać to bezapelacyjnie na ich koncertach. W czerwcu 2013 roku nakładem firmy Witching Hour prod. ukazał się ostatni (do tej pory) studyjny album zespołu „Karma Obscura”.

Od początku grudnia 2013 roku, zespół rozpoczyna serie koncertów kontynuując w ten sposób promocje najnowszej płyty. W ramach „Karma Obscura Tour” grupa odwiedziła wiele miast polskich i zagranicznych, w międzyczasie grając m.in. na pierwszej edycji szczecińskiego Festiwalu Muzyki Ekstremalnej „Aaaarrrggghhh” u boku amerykańskiej legendy Obituary. Na początku kwietnia 2015 roku Trauma zagrała 2 koncerty w Norwegii w towarzystwie zespołów Iumenta (nor) i Mental Disasters (nor), a 26 kwietnia 2015 ponownie wystąpiła w Szczecinie na festiwalu 5-lecie Stowarzyszenia Muzyki Extremalnej „Aaaaaaarrghh” w towarzystwie zespołów Behemoth, Masachist, Deivos etc..

W tym też roku światło dzienne ujrzał nowy materiał zespołu, jakim jest split vinylowy „Craving for…”, na którym znalazła się nowa wersja traumowego klasyka pod tym samym tytułem. 2016 rok przynosi wznowienie jakże ważnego debiutu zespołu z taśmy „Invisible Reality”, podobnie jak „Craving for…” wydanego przez Deformeathing production. Zespół promuje to wydawnictwo serią koncertów w ramach „Invisible Reality Tour”, które trwały do czerwca 2017 roku.

W sierpniu 2017 Trauma wystąpiła na prestiżowym festiwalu Summer Dying Loud w Aleksandrowie łódzkim pokazując znakomitą formę koncertową licznie zgromadzonej publiczności. W październiku 2017 dzięki Deformeathing prod. ukazała się na rynku kolejna reedycja, tym razem legendarnego, debiutanckiego albumu „Comedy is Over”. Jesienią 2017 roku zespół zagrał pierwszą część trasy promującej tą płytę i po nowym roku kontował promocyjna batalie na seri koncertów w całym kraju podczas części drugiej tej trasy.

Wiosna 2019 Trauma gra seri® koncert≥ów w ramach trasy TRAUMATYCZNR MISTERIA PART 1, a w miedzy czasie kończy mix i master najnowszej płyty w Studio Hertz w Białymstoku. W obecnej chwili trwają rozmowy z potencjalnym wydawca najnowszej płyty. Na jesień zaplanowana została jednak druga cześc trasy koncertowej TRAUMATYCZNE MISTERIA PART II i w jej ramach Trauma zawita do miast, które zostały pominięte podczas wiosennych koncertów.

Dyskografia:
” Invisible Reality” mc oficjalna taśma 1993 ( Loud Out rec./ Morbid Noizz prod.)
” Comedy is Over” cd/ mc 1996 ( Vox Mortis rec.)
” Daimonion” split cd/ mc 1998 ( Pagan rec.)
”Comedy is Over” cd 2000 ( Pagan rec.)
” Suffocated in Slumber” cd/ mc 2000 ( Pagan rec./ System Shock rec.)
” Crash Test: Live” cd/ mc – album koncertowy 2001( Pagan rec.)
” Imperfect Like a God” cd 2003( Empire rec. / Adipocere rec.)
” Determination” cd 2005 ( Empire rec./ Unique Leader rec.)
” Hamartia” mcd 2006 ( Empire rec.)
” Neurotic Mass” cd 2007 ( Empire rec.)
” Archetype of Chaos” cd/ lp 2010 ( Witching Hour prod.)
” Karma Obscura” cd/ 2013 ( Witching Hour prodd.)
” Craving for…” split 7″ ep/ cd 2015 ( Deformeathing prod./ Bestial Invassion rec.)
” Invisible Reality + Promo 1991″ reedycja 2016 – cd/ mc / box ( Deformeathing rec.)
” Comedy is Over” reedycja 2017 cd / box/ winyl ( Deformeathing prod.)

--
Osoby niepełnoletnie,potrzebują do udziału w wydarzeniu pisemnej zgody rodzica lub opiekuna prawnego
-
REGULAMIN KLUBU dostępny pod adresem
https://www.voodooclub.pl/strona/regulamin

ODWIEDŹ WYDARZENIE NA FACEBOOKU

Adres

Warszawa Aleja Prymasa Tysiąclecia 48A 

(Dawne Bema 65)

Koncerty, imprezy, wynajem: 

kontakt@voodooclub.pl - Johnny

(tel. +48 602 559 066)

Promocja i marketing: 

promocja@voodooclub.pl - Jarek

Dojazd

Zaprzyjaźnione strony